top of page

4 trucs om je sportmotivatie terug te krijgen naarmate je ouder wordt.

Fitter worden en fit blijven vereist hard werken, discipline en toegewijd zijn aan het bereiken van jouw persoonlijke doelen. In je jeugd ging het sporten misschien vanzelf en hield je het sporten makkelijk(er) vol. Naarmate je ouder wordt zul je merken dat het ”in actie komen” steeds moeilijker is. En juist als je ouder wordt wil je fit en gezond blijven. Het heeft allemaal te maken met gewoontes. Zolang bewegen (sporten) geen vast onderdeel van je leven is geworden zal het meer energie kosten om in beweging te komen en de motivatie bij elkaar te sprokkelen. Het goede nieuws is dat ongeacht in welke levensfase je je bevindt, je lichaam het vermogen heeft om zich aan te passen en te verbeteren; en zelfs als je het druk hebt, kun je manieren vinden om te trainen en maximale resultaten te realiseren. Ik geef je graag 4 goede trucs.


1. Doe iets wat je leuk vindt en doe dit dan ook met regelmaat.

Op deze manier hou je het vol. Of dit nu wandelen, fitness of een potje voetbal is. Het zal zorgen dat je je fit voelt en het gaat jouw kwaliteit van leven hoe dan ook verbeteren!


2. Bedenk vooraf wat je wilt bereiken, schrijf het op.

Maak bijvoorbeeld een tabel, vink af als je je activiteit hebt volbracht. Dit kan met fitness workouts of een loopschema etc. Maak er je eigen “challenge” van! Dit zal jou absoluut motiveren. Geef in jouw tijdslijn / schema een aantal “juich momenten” (kleine doelen) weer. Heb je deze bereikt? Beloon jezelf. Hou het wel realistisch.


3. Sport op vaste dagen, vaste tijden.

Dit is JOUW prioriteit, wijk hier niet van af. Blok het af in je agenda en die van je partner, zodat er niets tussen kan komen. Van uitstel komt vaak afstel en dat is juist funest om er een gewoonte van te maken!


4. Sport met een maatje.

De kans dat je niet gaat is op deze manier aanzienlijk kleiner. Jullie stimuleren elkaar en wellicht dagen jullie elkaar nog uit waardoor je prestaties ook zullen verbeteren.


Ik zeg SUCCES!


Oh ja, wil je weten waar je nú staat qua fitheid? Vraag dan een gratis fitcheck aan en bepaal daarna je doel(en)! Door dit nú te plannen heb je meteen al een “stok achter de deur”. En met nu bedoel ik ook echt NU! Deze fitcheck vindt plaats in Haelen of Venlo (Blerick). Er worden diverse lichaamsmetingen gedaan (BMI, spieren, metabolische leeftijd en nog meer! Zoals beschreven, dit is 100% kosteloos) Ook online kan ik je helpen met het fit worden en blijven!


Wens ik jou een gezond & sportief nieuwjaar toe.


Liefs Emmely

Commenti


bottom of page