top of page

Waarom water zo belangrijk is.

De mens is een waterwezen. We worden geboren in (vrucht)WATER en een gezond lichaam bestaat voor 70% uit water.


Zonder water is er geen STOFWISSELING mogelijk. En met minder vocht in je lichaam werken de processen dus ook MINDER GOED. Met alle gevolgen van dien.De gevolgen ....

Vaker last van hoofdpijn of duizeligheid? Je hersenen krijgen te weinig vocht.


Niet goed naar de wc kunnen, obstipatie / constipatie: Afvalstoffen voeren niet goed af.


Overgewicht? Suikerspiegel daalt, snack trek verhoogd, processen lopen niet goed. Onvoldoende water drinken zorgt ook voor dat je lichaam niet optimaal zijn vitale taken kan uitvoeren en ondermaats functioneert. Dit betekent o.a. dat je metabolisme kan vertragen als gevolg van een chronisch vocht tekort. Niet genoeg drinken is dus funest als je een gezond gewicht wilt.


Verhoging hartslag? Bij uitdroging plassen we minder, wordt onze urine stroperiger en ons bloed dikker. Dik bloed is moeilijker om rond te pompen en dat vergroot de kans op een verhoogde hartslag.


Regelmatig prikkelbaar, humeurig of rusteloos? Heel wat wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat zelfs bij een lichte uitdroging vaak neurologische veranderingen merkbaar zijn.

Verminderde concentratie? Onze hersenen bestaan uit maar liefst 90 procent uit water. Een tekort aan water kan ons geheugen en humeur negatief beïnvloeden.


Droge mond en lippen? Logisch gevolg, behoeft geen uitleg.


Kleurloze, droge huid? De huid is het grootste orgaan van het lichaam, en verbruikt dan ook een groot deel van het water dat je drinkt. Om die reden zie je het het eerst aan je huid als je te weinig drinkt


Gewrichts- en spierpijn? Water werkt als een soort van beschermlaag en smeermiddel voor je gewrichten. Water is nodig om zuurstof aan je spieren te kunnen geven.


Vervelend ruikende adem? Je maakt minder speeksel aan en zodoende krijgen de bacteriën in de mond vrij spel.


Moe? Het is moeilijker voor je bloed om zuurstof en voedingsstoffen efficiënt naar je lichaamscellen te vervoeren als je te weinig water binnenkrijgt.Hongerig? Je lichaam verwart honger en dorst met elkaar, daardoor kan het zijn dat je meer eet dan nodig.


Bovenstaande gevolgen kunnen worden veroorzaakt door niet genoeg water drinken.


En de lijst is helaas nog niet af!!


Spierkrampen

Vaker ziek zijn

Droge ogen

Vermoeiende ogen

Nierstenen

Rimpels ....99% van ALLE PROCESSEN in je lichaam vinden plaats in een vochtig milieu.


Drink jij genoeg water?

En dat is 1 liter per 30 kg lichaamsgewicht... dan versnel jij de processen en ja....dan zul je bijvoorbeeld ook sneller afslanken.


Water is geen koffie, vruchtensap, gewone thee of frisdrank. WATER IS WATER! Nu weet ik dat er best veel mensen moeite hebben met het drinken van voldoende water. Stel, je weegt 90 kg. en je mag 3 liter water iedere dag weer opnieuw gaan drinken, dan is dat best een uitdaging. BOUW het op, het hoeft niet meteen perfect want dat gaat je niet lukken. Je wilt toch een LEEFSTIJL creëren? Voor altijd... dat de processen lekker lopen in je lichaam?Ik drink mijn water geregeld met een dopje aloë vera mango in mijn bidon. (1 liter hiervan) dus met een smaakje. Daarbij drink ik een KRUIDENDRANK, deze mag ik wél meetellen voor mijn dagelijkse behoefte. Er zitten kruiden in verwerkt. Het is een unieke mix van orange pekoe - een traditionele zwarte thee - en groene thee, met extracten van de malvabloem, hibiscusbloem en kardemomzaad. Ik drink deze heel makkelijk weg omdat ie gewoon heel lekker is. Tevens zorgt deze kruidendrank voor een mentale boost en is het een echte VETVERBRANDER. 😃👌Nu, op vakantie tijdens warme bergwandelingen (waarbij ik uiteraard veel meer transpireer), komen er extra mineralen in mij bidon met water. Hieraan zit een sinaasappel smaak. Ik vul dus direct aan wat ik verlies om zo fit en energievol de dag te doorlopen. Tja, FIT & LEKKER, dat is mijn motto. 😉


Conclusie: te weinig drinken is funest voor je lichaam

Ik bied jou daarom een gratis check (vochtmeting o.a.) in zodat we controleren hoe het met jouw vochtpeil is gesteld. Klik op de oranje button om een check in te plannen.
Tot snel,


Liefs EmmelyComments


bottom of page