top of page
Het gaat niet meer. Het lukt niet meer. Je bent de regie helemaal kwijt. Je doet de dingen op de automatische piloot en je geniet nergens meer van. Geen energie meer, druk in je hoofd met allerlei gedachtes. Niet fijn! Waar ben jij gebleven? Wie ben je? Wanneer kom jij zelf weer aan de beurt? En wat wil je écht? 

Burn-out en stress

Burn-out en stress komt steeds vaker voor. We leven in een maatschappij waar er veel van je gevraagd wordt. Je werkt, je hebt een sociaal leven, je wilt sporten, je hebt wellicht een gezin om voor te zorgen, je wilt in je vrije tijd leuke dingen doen, een opleiding volgen EN GA ZO MAAR DOOR! Je wilt het allemaal goed doen. De ballen hoog houden. Dat kan stress veroorzaken natuurlijk. En een beetje stress is niet erg. Langdurige stress wel. Je lichaam en geest zeggen op een gegeven moment STOP. Letterlijk. Je bent opgebrand en uitgeblust. Geen energie meer, geen kracht. Hoe kan dit? Een burn-out krijgen ontstaat niet zomaar uit het niets. Vaak zijn er meerdere aspecten die een rol spelen bij de oorzaak van een burn-out zoals; persoonlijke kenmerken, privéomstandigheden, werkdruk of gebeurtenissen uit het verleden. 

symptomen

 • je voelt je vermoeidheid

 • je hebt gespannen spieren

 • je hebt hoofdpijn

 • je voelt je duizelig 

 • je slaapt slecht

 • je hebt pijn in nek/schouders

 • je gaat piekeren

 • je ervaart angstklachten

 • je kunt je nauwelijks concentreren   

IMG_6493.jpg

Bore-out

Heb je hier wel eens van gehoord?  Het is het broertje of zusje van de burn-out. Ook dat kan en is niet iets waarvoor je je hoeft te schamen. Een bore-out (ziek worden door verveling) komt veel voor (1 op de 7 werknemers heeft hier last van!). Je haalt geen energie meer uit je werk, je concentratie is ver te zoeken, je hebt taken/ je werkt onder je niveau, je haalt er geen voldoening en plezier meer uit. Je bent mentaal onderbelast en dat zorgt voor stress.

Deze variant is minder bekend maar kan ook heel gemeen zijn. Soms duurt het lang (jaren zelfs) voor je doorhebt dat je hier midden inzit. Ik spreek uit ervaring. Ik zocht naar excuses om te blijven doen wat ik deed. Het voelde veilig maar ik haalde écht geen voldoening meer uit mijn werk. Ging me zelfs vervelen. Er kwam weinig uit. Terwijl ik juist een heel actief persoon ben en helemaal niet lui. Toch merkte ik dat als er taken lagen, ik deze uitstelde. Eerlijk gezegd werkte ik ook wel onder mijn niveau en echte uitdagingen waren er niet meer. Alles bij elkaar opgeteld voelde ik mijn energie wegvloeien als ik op mijn werk was. Dat gaf geestelijke en lichamelijke effecten zoals schaamte en een ontevreden gevoel, maar ook blessures en slechter slapen. In een Zwitsers onderzoek (uitgevoerd door Philippe Rothlin en Peter Werder) komt naar voren dat rond 15 % van de werknemers zich onderbelast voelt. Een deel van die mensen ervaart ook stressgevoelens, terwijl ze het niet druk hebben.

symptomen

 • je voelt je dagelijks moe en lusteloos

 • je slaapt slecht

 • je hebt afdwalende gedachten

 • je bent snel geïrriteerd of reageert agressief

 • je voelt je ontevreden

 • je doet alsof je het druk hebt op het werk

 • je werk interesseert je niet

 • je mist uitdaging in je werk

 • je vertoont uitstelgedrag

 • je voelt je lamlendig  

 • je hebt een laag zelfbeeld

Aanpak en maatwerk

Ik ben altijd met jou in de natuur. Zelfs tijdens een intakegesprek. De natuur, buitenlicht en het bewegen zorgen dat je extra ontspant. Het praten over je gevoelens gaat hierdoor makkelijker. Ik breng je in beweging, lichamelijk én mentaal. We gaan dus naar buiten. De natuur is zo mooi, maar je moet het wel zien. Misschien lukt dat jou nu even niet, maar dat ga ik je wel weer leren! 

Het is de unieke combinatie van lichaamsbeweging zonder prestatiedruk en coaching in de natuur! Mijn programma’s zijn voor iedereen die in beweging wil komen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Leeftijd speelt geen rol en hardloopervaring is niet nodig. Een (herstel-)programma is altijd maatwerk en hangt af van jouw vraag.

Het begint allemaal met bewustwording. Dat je dit nu leest geeft aan dat je er he-le-maal klaar mee bent, dat is super! Nu is het belangrijk om door te pakken. Ik ga je helpen door middel van gesprekken en oefeningen om weer bij jezelf te komen, rust te ervaren, de regie weer in eigen handen te nemen en vooral om te zorgen dat jij een beter leven gaat krijgen na burn-out

Wat is voor jou belangrijk? Wanneer is een traject voor jou geslaagd? Met andere woorden; Hoe wil jij je voelen en wat wil jij leren. Ik heb geen standaard oplossing die voor iedereen hetzelfde is. Ik kijk echt naar JOU en het plan volgt daarna. Heb je mij buiten de sessies om nodig, geen probleem, ik ben er voor je. Ik vind het tevens belangrijk dat jij een goed gevoel bij mij hebt en ik bij jou. Omdat iedereen anders is en ik vooraf niet weet wat er speelt en heeft afgespeeld in iemands leven kan ik niet van te voren zeggen wat de duur van een traject zal worden en wat de kosten zullen zijn voor een traject. Aan het einde van een gratis intakegesprek weet ik hierover meer. Ik maak een plan van aanpak voor jou. 

Burn-out & Voeding

Gezonde voeding hoort bij de basis van je leven. Als je basis op orde is gaan je hersencellen en je lijf ook weer beter functioneren. Een belangrijk onderdeel voor je herstelfase dus. Ten opzichte van vroeger is er ontzettend veel veranderd in ons voedingspatroon. Het kan er dus voor zorgen dat je tekorten aan voedingsstoffen opbouwt en je lichaam niet meer in balans is. Ga je lichaam dus voeden in plaats van vullen. Dit onderdeel neem ik mee in de coaching.  De afgelopen jaren heb ik mij namelijk gespecialiseerd in voeding. Ik ben enorm verrast dat voeding zo’n grote impact kan hebben op het mentale vlak. Ik vind het geweldig om mensen te ondersteunen en te helpen naar hun doel. Een gezond voedingspatroon zorgt namelijk voor houvast door de dag heen. Dat is voor iedereen goed en met burn-out / stressklachten is structuur hierin extra fijn. 

Familyshoot Savelkoul-06.jpg

Lifecoaching 

Vind je het moeilijk om keuzes te maken? Ben je het overzicht over je leven een beetje kwijt? Misschien voel je je eenzaam of leeg. Vergelijk je jezelf vaak met anderen. Of je nu jong of oud bent, het is niet vreemd en het komt steeds vaker voor. Gedachten als “Is dit nu alles”? Twijfels over je werk/carrière, de zin van het leven, partnerkeuze etc. Met persoonlijke lifecoaching ga je inzicht krijgen in jezelf en in jouw levensdoelen. Je gaat antwoorden krijgen op vragen als “wie ben ik” en “wat wil ik nu écht in het leven?” “Wat vind ik nu echt belangrijk?”  En hoe ga ik dat dan vorm geven. Concreet. Ik geef je praktische handvaten om stap voor stap verder te komen. 

RECENSIES

Chelsea Smets

"Emmely is nu bijna 3 maanden mijn burnout en stresscoach. Het eerste wat me opviel aan haar was dat ze een rustige en kalme energie heeft waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde bij haar. Ze is duidelijk, eerlijk, transparant en rechtuit. Stelt de juiste vragen en is oprecht geïnteresseerd. Het Leudalbos waar we de sessies doen voelt als een ‘safe space’ en het voelt goed om alles te kunnen delen met Emmely. Het sprak mij erg aan dat de sessies in de natuur zijn en ze is vanaf het begin duidelijk geweest over wat mij te wachten staat. Verder kan ik haar altijd appen of bellen en checkt ze tussendoor ook hoe het gaat. Al met al: alleen maar lof voor Emmely als coach en als persoon! Iedereen die twijfelt of ze het traject aangaan kan ik alleen maar zeggen, het is de investering waard, gewoon doen!"

bottom of page