top of page
Familyshoot Savelkoul-09.jpg
Familyshoot Savelkoul-12.jpg

Veelgestelde vragen 

Wat is coaching?

​

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een één-op-één-relatie. Jij leert en ik ondersteun, begeleid en bewaak dit leerproces. Ook leren we van elkaar. Vragen die ik stel komen voort uit de positieve psychologie: het denken in mogelijkheden en het verkennen van de toekomst. Bij coaching richt je je op het nu – het heden en de toekomst. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald.

 

Doel van coaching is:

- het vergroten van de persoonlijke effectiviteit

- bewustwording en persoonlijke groei

- het vergroten van zelfvertrouwen en

- het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

​

 

Wanneer coaching?

​

  • Als je meer bewust van jezelf wilt worden

  • Als je inzicht wilt krijgen in je blinde vlekken. Iedere mens heeft blinde vlekken. Het zijn delen van jezelf die je niet kunt zien, zoals je oog zichzelf niet kan zien, tenzij er een spiegel voorhanden is

  • Als je inzicht wilt krijgen in jouw eigen doelstellingen en wensen

  • Als je stress wilt beperken in het dagelijks leven

  • Als je (meer) balans zoekt tussen werk en privé

  • Als je jouw motivatie en zelfdiscipline wilt verbeteren

  • Als je inzicht wilt krijgen in je kernwaarden, roeping en dromen.

 

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende coachtrajecten.

​

​

Heb je een vraag of wil je jouw persoonlijke situatie met mij bespreken? Bel 0648172564 , vul het contactformulier in of maak direct een afspraak.

Vergoedingen

 

De zorg van emmfloow valt helaas nog niet onder de basisverzekering.

 

Gelukkig zijn er een aantal manieren om wel toegang te krijgen tot een coach budget. Bekijk hieronder welke optie geschikt voor je kan zijn. De onderstaande opties zijn ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

In de reguliere zorg heb je te maken met eigen risico van €385. Dat betekent dat je al aan 4 (en halve) sessie zou komen die je zelf zou moeten betalen, ook al is het vergoede zorg. De ‘vergoede’ zorg, is vaak dus stiekem nog maar beperkt vergoed.

 

  1. Check je CAO
    Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. De kans is aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Het meest voorkomende bedrag is 500 euro per jaar. Je CAO is online terug te vinden (check het intranet op je werk) of op te vragen bij je HR-manager

     

  2. Ga de mogelijkheden na bij je HR-manager
    HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers.
    Heb je nog niet om een coach budget gevraagd? Je kunt altijd alvast een gratis oriëntatiegesprek inplannen met mij. We kunnen dan (tijdens het gratis oriëntatiegesprek of tijdens een coachgesprek als je al bent begonnen met je traject) uitdenken hoe je je coach budget met je HR-manager kunt bespreken. De coach kan tevens een passende offerte voor de HR-manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld. 

     

  3. Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur
    Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kun je gerust eerst een gratis oriëntatie gesprek plannen met mij zodat ik je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die je dan daarna kan overleggen met je directeur of manager.

     

  4. Belastingaftrek bij ondernemers
    Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl

     

  5. Belastingaftrek bij particulieren
    In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.

     

  6. Wanneer je een UWV-uitkering ontvangt
    De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.

     

  7. Coaching via de ziektekostenverzekeraar
    Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Coaching wordt door een zorgverzekeraar vaak vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Soms bieden verzekeraars een aparte vergoeding voor coaching. Ik adviseer je daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij je ziektekostenverzekeraar.

     

  8. Coaching via PGB
    Mensen met een PersoonsGebondenBudget (PGB) kunnen in een aantal gevallen de kosten via PGB vergoed krijgen.

     

  9. Particulier tarief
    Ik bied naast het zakelijk tarief ook een particulier tarief als je geen zakelijk coach budget krijgt of als deze op is.

bottom of page