top of page

Suikervrije vruchtencake


Ik hou erg van bakken en geniet graag van een lekker stuk cake. Uiteraard wil ik wel op mijn gezondheid letten, dus bij deze deel ik een recept voor vruchtencake zonder suiker.


Benodigdheden

200 g havermeel (of boekweit/ tarwe/spelt) Ik maak altijd zelf mijn havermeel door het in de magic bullet te gooien en te vermalen. Super simpel, meest voordelig en verzadigd goed.

1 tl kaneel snufje zout

2 scheppen Herbalife vanille poeder (voor de extra voedingsstoffen)

30 g gedroogde abrikozen (bevat veel ijzer, kalium en vitamine E en weinig calorieën

30 g goudbessen (zijn echte eiwitbommen, maar bevat ook vitamine A , B1, B2, B6 en B12)

75 g dadels (met pit gewogen) 1 ei 50 ml zonnebloemolie 2 dl heet water (voor het wellen van het gedroogd fruit) cakeblik 0,75 L inhoud

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de abrikozen en de goudbessen in kleine stukjes. Ontpit de dadels en snij ze ook in kleine stukjes. Doe ze samen in een kommetje en giet er heet water overheen.

In een grotere kom meng je de meel met de kaneel en een snufje zout. Voeg het ei en de zonnebloeolie toe en roer het door. Voeg dan het gewelde fruit samen met het vocht toe en roer tot het een stevig beslag wordt.

Leg bakpapier in je cakevorm of bestrooi het met bloem.

Schep het beslag in je cakevorm en strijk het een beetje glad. Zet het blik in de voorverwarmde oven en bak de cake in ca. 50 min gaar en bruin. Iedere oven is anders, dus controleer na 40 min of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is plaats je de cake nog 10 minuten terug in de oven.


Opties, alternatieven voor de gezonde vruchten cake:

Handje pecannoten, walnoten (kan ook bovenop voor garnering)

Handje rozijnen, cranberry’s (wat jij lekker vindt)

Suikervrije appelmoes (2 eetlepels)

Wens ik jou veel plezier met het maken van de cake .

Smakelijk!

Ik zou het leuk vinden als je mij laat weten wat je ervan vond 🙂



bottom of page