top of page

Recept smoothie rode bieten & frambozen, neem het vòòr een duurloop.

Ben je van plan om een duurloop te maken? Maak deze smoothie eens, met rode bieten en frambozen 🥤 Bietjes zijn ontzettend gezond. De groente bevat veel vitaminen en mineralen zoals vitamine A, C, foliumzuur, mangaan, calcium, ijzer, natrium, fosfor, kalium, koper, chroom en magnesium. Het donkere pigment, heet betacyanine. Deze stof is nodig voor een goede leverfunctie en stimuleert de vorming van gal. De krachtpatsers werken ontstekingsremmend en het nitraat in de groente heeft een positieve invloed op je duurvermogen (goed voor sporters dus!).

.

Recept rode bieten smoothie:

200 gram gekookte bietjes 100 gram bevroren frambozen 1/2 citroen, uitgeperst 100 ml soja of Griekse yoghurt 1/2 glas water 1 tl honing (optioneel)


Doe de bietjes met het water en de yoghurt in de blender en mix. Voeg zodra de shake een smeuïg geheel wordt de frambozen en het citroensap toe en blend opnieuw. Hou je van zoet? Voeg een theelepel honing toe. Smakelijk!

Herstelshake neem je ná het sporten


Als je terug komt van het sporten is het altijd verstandig om een herstelshake te nemen met proteïne, dit is ideaal voor sporters en mensen die veel bewegen op een dag. Het zit bomvol aminozuren, wat de afbraak van spieren voorkomt. Het is daarbij ook een goede bron van calcium en het heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Ik kies voor de Rebuild endurance vanille van de Herbalife 24 sportlijn.


Herstelshake met koolhydraten en proteïnen voor duursporten.


Belangrijke voordelen

  • Voor gebruik na aerobe inspanning

  • 188 kcal per portie

  • Bevat 36 g speciaal geselecteerde koolhydraten en zuivelproteïnen van hoge kwaliteit in iedere portie

  • Proteïne draagt bij aan de groei en het behoud van magere spiermassa

  • Levert vitaminen B1, B2, C en E, samen met ijzer

  • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen

  • Caseïne- en wei-proteïnen zijn beide hoogwaardige zuivelproteïnen en worden erkend om hun uitstekende aminozuurinhoud.


Snelle feiten

Herstel is een belangrijk onderdeel van iedere training of wedstrijd. Sporters wordt aangeraden om 1,0 – 1,5 g/kg lichaamsgewicht aan koolhydraten te consumeren tijdens de eerste 30 minuten na de inspanning om zo de glycogeenvoorraden weer aan te vullen na langdurige inspanning. Je kunt deze via mij bestellen (stuur mij een appje 0648172564) of direct via mijn site — Go Herbalife pagina.


Wil je meer weten over sportvoeding, check dan even een eerder geschreven blog van me.

Succes met de bereiding. Vertel je mij hoe het smaakte? Laat een reactie achter in de comments.

Comentários


bottom of page