top of page

MAALTIJDSHAKES ZIJN HIP & POPULAIR.


Ja, dat is zo. Wist je dat nog niet? Ik spreek nu over Herbalife Nutrition, omdat dit merk op gebied van voeding de nummer 1 is in de wereld. Ik wil je graag met dit artikel vertellen waarom ik iedere ochtend zo graag ontbijt met maaltijdshakes. Het is niet gek om een shake te nemen (te drinken of te eten, ja eten….ik hou ook van kauwen op z’n tijd 😉).

9 redenen om JA! te zeggen tegen een shake in de ochtend.

Waarom?

1. HEALTHY & EASY.

Het is ten eerste een hele makkelijke en snelle manier om aan al je voedingsstoffen te komen.

Denk jij dat het jou elke dag lukt om een compleet ontbijt (lees: met alle koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen) te maken? En dan ook nog precies in de juiste verhoudingen?! Veel shakes zijn alleen eiwitshakes, hier mis je veel andere voedingsstoffen en dat is een gemiste kans. Deze hebben overigens ook een ander doel.

Wat is een Formula 1 maaltijdvervangende shake?

Formula 1 is een heerlijke, caloriebeperkte, evenwichtige maaltijdvervangende shake die veel van de essentiële vitaminen en mineralen bevat die uw lichaam iedere dag weer nodig heeft. Daarnaast bevat de shake een goede balans aan koolhydraten, sojaproteïnen en vezels. • Deze kwalitatieve, effectieve formule is ontwikkeld door voedingsexperts en is het resultaat van gedegen onderzoek en wetenschap. • Alleen de allerbeste ingrediënten zijn gebruikt en bij iedere stap in het proces wordt een strenge kwaliteitscontrole uitgevoerd. • Het is dus geen wonder dat Formula 1 de nummer 1 maaltijdvervangende shake ter wereld is.


2. VARIEREN, VOOR IEDEREEN!

Je kunt zoveel variëren met het klaarmaken van maaltijdshakes dat het iedere keer weer leuk en lekker is. Vind ik zelf wel heel belangrijk moet ik zeggen. Als ik eet wil ik namelijk dat het lekker is. Het moet gezond zijn en goed smaken. Fruit en groenten die je zelf kiest kunnen in een shake. Havermout, zaden en pitten en zelfs kruiden kunnen erin, als je graag experimenteert. Je maakt het klaar in zuivel die je lekker vindt. Yoghurt, (soja) melk, kwark etc. Ik wissel het af, zo blijft het leuk en lekker. Herbalife Nutrition heeft inmiddels 10 verschillende smaken, dus voor ieder wat wils: Vanille, bananen crème, appel kaneel, zachte chocolade, café latte, framboos & witte chocolade, vanille romig, munt chocolade, zomerse bosvruchten en cookie crunch.

Kies een smaak die jij lekker vindt. Genoeg variatie!


3. AFSLANKEN.

Als je weet WAT JE WIL….DAN KOMT DE HOE VANZELF en dan kun je kilo’s afvallen of centimeters kwijtraken. Het is maar net hoe graag je dus zelf wilt. Belangrijk is wel dat je het op een manier doet die bij je past. Ik heb mij HOE gevonden, wil je weten HOE ik dat doe, laat het mij weten. In het geval van afslanken is het goed om te weten dat je niet te weinig eet, maar dat je je lijf voedt met de juist voeding.


4. SPIEREN OPBOUWEN.

Als je sport en graag ziet dat je spieren sterker worden en je er ook gespierder uit komt te zien zijn maaltijdshakes (waar veel eiwitten in zitten) ideaal! Het is een totaalplaatje. Sporten is natuurlijk goed voor je lijf en mindset maar als je dan tevens zorgt dat je ook gezond eet, dan zie je er pas wat van terug aan je lichaam. 80% is voeding! Let wel weer op de juiste verhoudingen in een shake. Na krachtsport heb je qua verdeling eiwitten/koolhydraten iets anders nodig dan wanneer je bijvoorbeeld 2 /3 uur aan duursport hebt gedaan. Het is maar dat je het weet. Leuk om te weten is dat de Rebuild Strenght herstelshake al een aantal jaren op rij de Sport Nutrition Award gewonnen heeft. Yeah!


Wat is het verschil tussen een maaltijdvervangende shake en een proteïneshake?

Maaltijdvervangende shakes en proteïneshakes hebben significante verschillen in hun voedingsprofiel en -voordelen. Proteïneshakes zijn meestal zeer rijk aan proteïnen en bevatten minder dan 5 g koolhydraten, want ze zijn niet bedoeld als volledige maaltijd. Maaltijdvervangende shakes zoals Formula 1 hebben een goede balans van koolhydraten, proteïnen, vet en vezels en zijn ontwikkeld om één of twee maaltijden per dag te vervangen, om zo te helpen bij gewichtsbeheersing, in combinatie met een energiebeperkt dieet. Formula 1 heeft de toegevoegde voordelen van tot wel 22 essentiële vitaminen en mineralen per portie, en is tevens rijk aan kwalitatieve proteïnen uit zuivel en soja. Het kan niet veel beter dan dat.


5. AANVULLING.

Een hele belangrijke; De shakes die je eet of drinkt van Herbalife Nutrition zijn een AANVULLING op je gewone dagelijkse eten. Je eet evengoed nog gewoon brood, salade, een stamppot of een keer een frietje. Mensen denken vaak dat je met Herbalife Nutrition alleen maar shakes drinkt de hele dag door. No Way! Anders was ik hier echt geen fan van geworden, haha! Herbalife Nutrition heeft dus niks te maken met crashdieets.


6. AANKOMEN IN GEWICHT.

Jawel! Zelfs met deze maaltijdshakes kun je aankomen. Heb je ondergewicht of ben je door omstandigheden afgevallen wat je niet wilt, dan kun je met Herbalife Nutrition ook aankomen in gewicht. Vraag mij om meer informatie.


7. ALLERGISCH OF EEN INTOLERANTIE?

Binnen Herbalife Nutrition zijn er nu ook maaltijdshakes die vrij zijn van gluten, lactose of‑soja. En dat is best uniek in de “shakewereld”. Aangezien er best een grote groep mensen gevoelig (of intolerant zijn) zijn voor gluten, soja of lactose is dit dan een echte uitkomst. Ze bieden een uitstekende balans van hoogwaardige erwtproteïne, essentiële micronutritiën en toegevoegde plantenextracten en kruiden.


8. ENERGIELEVEL

We hebben ten op zichten van vroeger een veel drukker leven. Onderschat dit niet. We moeten zoveel op een dag. Ik denk niet dat het nodig is om uit te schrijven wat we allemaal (willen) doen op een dag. Maar er komt veel bij kijken tegenwoordig. Tel daar de prikkels van onze beeldschermpjes bij op en het feest is compleet. Dit kost BERGEN energie. Herkenbaar? De juiste voeding binnenkrijgen doet veel voor je energielevel. Geloof me!


Vitaal ouder worden.

9. VITALITEIT

Ik vind dit zelf wel een hele belangrijke reden. Je bent zelf verantwoordelijk over hoe gezond je oud wilt worden. Natuurlijk, je kunt ziek worden. Hierin heeft niemand garantie voor het leven. Je kunt het wel zelf zo goed mogelijk in de hand houden. Ten eerste voor jezelf, maar zeker ook voor je partner (met wie je toch graag gezond oud wil worden), je kinderen, familie en vrienden. En jazeker, daar hoort ook beweging, voldoende water drinken, genoeg slaap en zo min mogelijk stress bij. Sowieso handig om te weten als je graag vitaal oud wil worden is om te letten op het behouden van je spiermassa. Lees en bekijk de tips op mijn eerdere blog.

Klaar om een maaltijdshake eens uit te proberen?

Je kunt het dan eens 6 ochtenden uitproberen en natuurlijk zit je nergens aan vast.

Comments


bottom of page