top of page

Het nut van een gezond ontbijt.


Ik ben erachter gekomen dat een goed ontbijt voor mij betekent dat ik de dag energiek begin en dat ik mij vooral ook zo blijf voelen gedurende de dag. Ik ontbijt bijna altijd met een kommetje bio yoghurt (gecombineerd met) en Griekse yoghurt en de vanille F1 van de Herbalife, aangevuld nog met havermout en ….net wat ik in huis heb aan fruit, zaadjes of nootjes. Omdat ik erg vroeg (06.30 uur) ontbijt vul ik het wat aan zodat ik niet te snel weer honger heb. In dit ontbijt zit alles wat ik echt nodig heb om goed te kunnen starten. Deze voedingsstoffen zitten allemaal in de vanille F1 Herbalife die ik er dus bij “gooi” in mijn ontbijt yoghurt. Heerlijk!


Je ontbijt moet alles weer aanvullen

’s Nachts gebruikt je lichaam bouwstoffen voor herstel. Door ademen, transpiratie en je eerste toiletbezoek verlies je tot wel 1,5 liter vocht. ’s Ochtends zijn veel voedingsstoffen al verbruikt en zijn je energiereserves laag. Daarom is het belangrijk om je de dag te starten met een goed ontbijt zodat je er weer tegenaan kunt die dag.

Dus: Als je een compleet ontbijt zou willen nemen waar ALLE GOEDS in zit om de dag goed te starten dan bestaat dit uit:

 • Ei

 • Melk eiwit

 • Soja proteïnen

 • Water

 • Vezels

 • Vitaminen en mineralen

 • Goede vetten/oliën


Dat is een hele waslijst op de vroege ochtend. Ik heb daar echt geen tijd voor! Ook daarom vind ik het erg makkelijk dat er een product is waar dit al in verwerkt zit …. Lekker, tijdbesparend en het aller belangrijkste… gezond. Ook merk ik dat ik na dit gezonde ontbijt verleidingen op het werk kan weerstaan.

Ja, ja… geregeld wat te proeven bij ons op het werk. Is het geen vlaai dan wel een verjaardagen-lunch van collega’s. Of iemand bij onze klantenservice heeft zin in iets lekkers en dan wordt er iets gehaald zoals snoep, chocolade of koekjes . Echter, ik neem als tussendoortjes altijd fruit, mijn homemade suikervrije vruchtencake , plakje bananenbrood , proteïne reepje of een gekookt eitje. Mijn lunch bestaat vaak uit een goedgevulde salade of royaal belegde boterham met kaas/kipfilet en rauwkost. Ik let altijd op dat er voldoende eiwitten/vezels in mijn maaltijden zitten. Bij warm weer vind ik het ook lekker om een Herbalife shake als lunch te nuttigen, met melk of yoghurt.

Als ik thuiskom van een dag werken en mijn zoontje Stass (van 6 jaar) weer zie, dan heb ik nog plenty of energy om met hem te spelen, te vertellen of na het avondeten een stukje te fietsen. Dat is mij veel waard. Daar word ik echt gelukkig van.


Wat heb jij vanochtend als ontbijt gehad?

Ja…vertel het mij maar! Ik ben erg benieuwd! Een gevarieerd ontbijt? Denk aan een boterham met hagelslag/jam/kaas, koffietje erbij? Of thee? Vruchtensap en misschien nog tijd voor een eitje? Of misschien cornflakes/ muesli met melk of yoghurt? Of GEEN ontbijt? Alleen snel een kop koffie?

Bovenstaande voorbeelden zijn allemaal voorbeelden van suikerRIJKE ontbijtjes. Je krijgt hierdoor een snelle energiestijging, maar ook daling! Gevolg: energiedip, hongergevoel en iedere dag extra vetopslag.

Dat overgewicht een groeiend probleem is weet je inmiddels denk ik wel. Nederlanders eten te veel en niet gezond genoeg. 30 jaar geleden aten we gemiddeld 200 kg. voedsel per persoon per jaar. Nu is dat 300 kg. Dat is 50% MEER! Wat we doen is: maag VULLEN in plaats van cellen VOEDEN. Bron: RIVM

Wist jij dat hoe jouw lichaam eruitziet en hoe jij je voelt voor 80% bepaald wordt door je voeding en 20% door training/ beweging?

Je lichaam heeft meer dan 100 miljard cellen!

Elke cel heeft een specifieke functie. Voor al deze functies zijn speciale voedingsstoffen nodig. Om optimaal te kunnen functioneren heb je dus ALLE voedingsstoffen nodig.

Iedere dag!

Mogelijke gevolgen bij een ontbijt dat niet compleet is:

 • Dalende suikerspiegel

 • Slecht humeur

 • Concentratieproblemen

 • Vermoeidheid

 • Snack/snoep behoefte

 • Slecht/onrustig slapen

 • Slechte spijsverterin

 • Overgewicht

 • Voeding gerelateerde klachten

Overgewicht:

 • Diabetes type 2

 • Hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk

 • Ademhalingsproblemen (slaapapneu)

 • Psychologische problemen

 • Gewrichtsklachten

 • Verminderde levenskwaliteit

Dus? Tijd om misschien bewust(er) na te gaan denken over wat jij wilt voor jouw toekomst?


Drink water, maak er een gewoonte van.

Hydratatie is erg belangrijk voor o.a. het vervoer van voedingsstoffen naar cellen. Als je voldoende water drinkt zal je huid mooier en egaler worden. Soepele gewrichten, vetverbrandingsproces verloopt beter. Het helpt je bij een goede spijsvertering en werkt mee je afvalstoffen te verwijderen.


Tip: Drink 1 liter water per 30 kg.

Hoe?

 1. Vul een bidon en neem deze overal mee naar toe. Blijf ‘m vullen 🙂 Op mijn werk heb ik de bidon altijd op mijn bureau staan en dat is dan ook het eerste wat ik doen als ik begin, vullen en drinken. Thuis hetzelfde, ik neem ‘m ook mee als ik bijvoorbeeld boven ga stofzuigen en drink tussendoor gewoon vrolijk verder. Het is automatisme geworden!

 2. Je kunt je ook aanwennen om direct na het opstaan een glas te drinken en ook voordat je naar bed gaat.

 3. Koffie of thee tellen mee – maar dan wel de versies zonder suiker en melk – bevatten geen calorieën en mag je gewoon optellen bij je dagelijkse vochtinname. Dat koffie en thee water zouden onttrekken aan je lichaam is namelijk een fabeltje.

 4. Hou je niet van gewoon water, geef je water dan een smaakje (mijn favoriet: aardbeien en blaadjes basilicum of munt en limoen). Pak een kan water, snij het fruit /kruiden, voeg het toe en zet de kan water minimaal een uurtje in de koelkast. Lekker!!!

Nieuwsgierig geworden naar Herbalife?

Probeer het dan eens uit voor 6 dagen. Ervaar het zelf. Vraag deze ” try out” aan voor € 10,00. Hier zitten 6 zakjes Formule 1 vanillesmaak in inclusief 8 tabletten thermo complete. Deze tabletten geven je een mentale boost. Het is een kruidensupplement met cafeïne uit groene thee, yerma mate en vitamine C om je fitter en vitaler te voelen. Tijdens deze 6 dagen krijg jij gratis persoonlijke begeleiding van Team Venlo Gezond. Het is erg fijn dat er een ervaren “coach” als het ware meekijkt deze dagen om te zorgen dat jij je goed voelt en jou direct tips kan meegeven. Dit hoeft niet alleen over je ontbijt te gaan, ook de rest van jouw eetpatroon is belangrijk. Klik op de groene Herbalife fitcheck afbeelding om de aanvraag te regelen! Persoonlijke begeleiding kan tegenwoordig ook online, via what’s app, telefonisch….wat jij wil!


Wat maakt Herbalife uniek?

Herbalife is een wereldwijd opererend voedingsbedrijf, dat mensen over de hele wereld helpt een evenwichtige, actieve levensstijl te leiden. Herbalife is geen dieet en het gaat niet om snelle oplossingen of het uitsluiten van bepaalde voedingsgroepen. Datgene wat Herbalife anders maakt is jouw persoonlijke (gratis) coach. Hij/zij zal jouw ondersteunen door samen te werken en persoonlijke doelen te behalen. Onderzoekt toont trouwens aan dat je je doelen sneller zult behalen met ondersteuning van anderen. Daarom zal jouw coach je (eventueel) helpen om kennis te maken met andere gelijkgestemde mensen. En, als je dat zou willen kun je deelnemen aan activiteiten die bij jouw behoefte passen. Een leuk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de bootcamps die her- en der in het land worden georganiseerd. Hier een korte impressie van zo’n dinsdagavond in Venlo. Deelnemen kost niets, hoe mooi is dat!?


Concluderend; Ik heb je proberen aan te geven wat het belang is van een goed ontbijt maar ook van goede voeding in het algemeen. Een van de hulpmiddelen die ik kan aanbevelen is Herbalife. Ook geef ik op mijn blogsite gezonde recepten weer. Misschien heb jij nog overheerlijke recepten die je met mij wilt delen? Graag, het lekkerste recept voeg ik toe op de site.

Wens ik jou een fijne dag,

Liefs Emmely

Comments


bottom of page