top of page

Tips bij het uitzoeken van een nieuwe sportbh.


Je weet het stiekem al langer…. OF je draagt nooit een sportbh maar een gewone. OF je twijfelt of je wel de juiste hebt. Waar moet je nu echt goed op letten als je een sportbh gaat kopen? Ik geef jou hierbij 5 hele belangrijke tips zodat jij vanaf nu altijd de juiste keuze maakt.


Zoek uit wat jouw JUISTE MAAT is.


Met een verkeerde maat heb jij niet voldoende ondersteuning wat juist wel voor jouw borsten heel belangrijk is. Wat ook nog eens heel vervelend is; de kans op schuurplekken of wondjes omdat de bh gewoonweg te los of veel te strak zit. Natuurlijk vind je je houding tijdens het sporten ook belangrijk. Bij een verkeerde maat bh kun je “anders” gaan lopen (voorovergebogen bijvoorbeeld) waardoor je houding er niet mooi uit ziet. Dat wil je toch niet?


Voor het bepalen van je BH-maat ga je als volgt te werk:


1. Onderwijdte

Je meet de onderwijdte met een centimeter. Zie figuur 1, de rode lijn. Deze meet je onder je borsten, tegen de borstaanzet aan. Zorg er hierbij voor dat je strak genoeg meet. Het getal dat het meetlint aangeeft is omvangsmaat. Op de omvangsmaat zit een tolerantie van ongeveer 2,5 cm. Meet je 71 cm dan is jouw omvangsmaat 70. Meet je 88 cm dan is jouw omvangsmaat 90.


2. Bovenwijdte

Ook je bovenwijdte meet je met een centimeter. Deze meet je op het diepste deel van je borsten, ter hoogte van je tepels. Zie figuur 1, de witte lijn.

Met deze gegevens kun je nu in de onderstaande maattabel je BH-maat opzoeken.


MATERIAAL keuze

Met een gewone bh zou ik never nooit gaan sporten. Waarom niet?

* De BH zal sneller slijten.

* Het materiaal van een gewone bh is niet sneldrogend en helemaal niet bedoeld om zweet mee op te vangen.

* Zoals gezegd ademt het materiaal niet maar het rekt ook niet mee, hierdoor krijg je snel irritaties op je huid.

* Gewone beugelbh’s zijn niet geschikt om de bewegende borsten mee op te vangen.

WELKE MATERIALEN ZIJN WEL GESCHIKT?

+ coolmax

+ Taxtel Aquator

+ Speciale sportbeugel

Deze materialen zijn verwerkt in de sportbh’s van Purelime en zorgen voor de vochtregulering zodat je droog blijft tijdens het sporten.


Welke SPORT beoefen je?

Ook dan zit er verschil in wat betreft de aanschafkeuze sportbh. Er zijn verschillende soorten bh’s ! Voor een yoga workout hoef je geen “high impact” sportbh te kiezen, maar voldoet een sportbh met bijvoorbeeld een flexibele sportbeugel (zoals de Purelime moulded bh). Ook kun je deze makkelijk gebruiken voor een stevige wandeling of rondje hardlopen van max. 5 km. Ben jij een fanatieke hardloopster, rijd je paard of doe je aan een balsport (voetbal, basket, hockey etc.) ? Dan is stevige ondersteuning extra belangrijk. Je borsten hebben dan natuurlijk heel wat te verduren 😉 Denk dan aan de Athletic sportbh of de Compression bh.


PASSEN is belangrijk.

Stel de schouderbandjes en de onderband af in het midden bij het passen van een bh. Bij intensief gebruik van je bh kan de stof iets uitrekken. Op deze manier kun je de onderband en de schouderbandjes altijd nog strakker verstellen. Ook kun je op deze manier de bh groter afstellen, bij gewichtstoename of borstoperatie bijvoorbeeld. Borsten kunnen nu eenmaal veranderen. Het is niet gek om te springen of te lopen tijdens het passen, zo kun je voelen of je borsten goed ondersteund worden. Een sportbh mag NIET verschuiven! Daarom moet de omvang van de beha strak genoeg zitten. Wanneer je nog een vinger tussen de onderband kunt schuiven, zit ie goed. Hef je armen boven je hoofd om te controleren of de onderband niet omhoogschuift. Als dit wel gebeurt, heb je een kleinere omvang nodig. Bijna alle vrouwen hebben twee verschillende borsten, stel daarom de bandjes afzonderlijk af.


Vraag ADVIES aan een goede verkoopster.

Twijfel je? Blijf je zitten met vragen? Neem dan contact op. Ik help je graag verder. Woon je in de buurt, kom dan bij mij langs. Ook online kan ik je helpen bij het maken van de juiste keuze sportbh.


Comments


bottom of page