top of page

Ontdek hier 10 bizarre weetjes over aloë vera.

Iedere dag start ik mijn dag met water en aloë vera mango. Ik heb mij verdiept in de aloë vera plant, sap, gel, drank. Deze plant heeft wetenschappelijk bewezen en geneeskrachtige eigenschappen …. Daar wil je dan toch meer van weten? Ik in ieder geval wel! En zo heb ik 10 bizarre weetjes ontdekt en die deel ik graag met jou.


Ik had verschillende vragen voor mijzelf. Is het echt zo gezond? En hoeveel moet je er dan van drinken? Doe je dit iedere dag of … ? En er bestaat ook aloë vera gel, waarom neem je dan liever lotion met aloë in verwerkt i.p.v. een gewone bodylotion bijvoorbeeld? Ik neem het water met aloë sap inmiddels een tijd nu en drink het o.a. om mijn lichaam van binnenuit te zuiveren, de afvalstoffen af te voeren zodat de voedingsstoffen (die ik binnenkrijg vanuit mijn shake, maar ook andere voeding) goed kan worden opgenomen. Wel zo fijn om te wetenWil je weten wat er voor speciale stoffen in aloë vera zitten?

Aloë vera gel bevat o.a.:

  • Water

  • 20 mineralen

  • 12 vitamines

  • 18 aminozuren

  • 200 (!) actieve plantenstoffen (fytonutriënten).


Ontdek 10 bizarre weetjes van de aloë vera plant hier op een rij:


1. Draagt bij aan het verbeteren van je immuunsysteem

Het immuunsysteem sterkt aan, dit komt door de vitamines en mineralen. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen en zodoende ben je minder snel vatbaar voor bijvoorbeeld griep of een verkoudheid.


2. Stimuleert je stofwisseling

Het drinken van aloë vera sap zorgt voor meer energie. Je stofwisseling stimuleert waardoor de energiehuishouding weer in balans komt. Een goede stofwisseling is ook handig omdat calorieën sneller worden verbrand. Dit heeft weer een positief effect op het gewicht (als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven).


3. Gewichtsverlies, makkelijk en lekker.

Door het drinken van aloë vera verlies je op een gezonde en natuurlijke manier gewicht. Zoals ik al schreef, brengt het de stofwisseling op gang, je vetverbranding gaat dan sneller. Uiteraard komt er meer bij kijken om (blijvend) af te vallen. Mocht je hier meer over willen weten dan kun je hiervoor bij mij terecht.


4. Ontgiftende werking

Aloë vera gel heeft een ontgiftende werking, het zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Heel fijn voor je algemene gezondheid want deze zorgen namelijk voor verzuring in het lichaam. Klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, een doffe huid en een futloos gevoel kan hiervan een gevolg zijn. Aloë vera drank ondersteunt het reinigingssysteem van het lichaam waardoor gifstoffen, die veroorzaakt worden door vrije radicalen, beter kunnen worden afgevoerd wat zal resulteren in afname van deze vervelende kwaaltjes zoals ik hierboven noemde.


5. Helpt bij maag- en darmklachten

Het drinken van aloë vera kan maag- en darmklachten verminderen. Het heeft een antibacteriële- en antischimmel werking. Dit wordt goed opgenomen via de slijmvliezen waardoor het snel resultaat geeft. Ook bij de ziekte van Crohn kan het hulp bieden, deze ziekte wordt veroorzaakt door chronische ontsteking van de darmen. Aloë vera vermindert het ontstekingsproces en is prettig voor je darmen. Extra fijn!


6. Vermindering van allergieën

Het immuunsysteem krijgt een enorme oppepper door het gebruik van aloë vera en allergieën kunnen uiteindelijk afnemen. Hoe mooi is dat! De gel van de aloë vera plant bevat meer dan 200 (!) werkzame stoffen waar het menselijke lichaam baat bij heeft. Bizar toch?!


7. Helpt tegen een slechte adem

Een slechte adem kan erg vervelend zijn, maar gelukkig kan ook hier aloë vera bij helpen. Doordat het een ontstekingsremmend bestanddeel bevat kan het zure oprispingen verlichten. Dit is namelijk vaak de oorzaak van een slechte adem. Daarnaast vermindert het mondzweertjes en aften: het evenwicht in de mond wordt weer herstelt. Er is vandaag de dag zelfs aloë vera tandpasta te koop, dat is niet voor niets. Het belooft tanden en tandvlees grondig te reinigen. (Dit heb ik nog niet zelf uitgeprobeerd overigens, jij wel? Ik hoor het graag natuurlijk).


8. Ondersteunt bij reuma en artrose

Bij reuma en artrose ontstaan er ontstekingen in en rondom de gewrichten. Dit kan veel pijn veroorzaken en de mogelijkheid tot bewegen beperken. Aloë vera verlicht de ontstekingen waardoor de pijn zal verminderen. Ook jicht en kramp vallen hieronder.


9. Een mooiere huid, extra bonus 😉


Crème en gel op basis van aloë vera kan zorgen voor een stralende huid. Het stimuleert de celstofwisseling en de huid wordt elastischer waardoor je er weer jonger uit ziet. De gel stimuleert de doorbloeding en werkt verzachtend en hydraterend. Aloë vera bevat minstens drie ontstekingsremmende stoffen (cholesterol, campesterol en ß-sitosterol, welke alle plantensteroïden zijn) en dit verklaart waarom aloë vera zo’n effectieve behandelingsmethode is bij brandwonden, snijwonden, schaafwonden en schrammen en dus ook bij reumatische artritis.


10. Vermindert huidproblemen


De gel is niet alleen goed voor een mooie huid, het zorgt ook voor een gezonde huid. Wel zo belangrijk! Het kalmeert en koelt de huid waardoor het een perfecte gel is om te gebruiken bij verbranding door de zon of brandwonden. Het biedt direct verlichting. Aloë vera gel kan ook op een veilige manier gebruikt worden tegen huidproblemen als eczeem, wondjes, acne, ontstekingen of een zwelling. Door de gel in de huid te masseren zullen de huidproblemen verminderen. Simpel!


10 bizarre weetjes als je het mij vraagt. Dat een plant voor zoveel goede gezondheidsvoordelen kan zorgen. Geweldig! Voor mij is het 100% winst en ben ik blij dat ik deze plant heb leren kennen. Nog een ding……


Gelukkig lees, hoor en merk ik vooral positieve dingen over deze plant. Maar let op! Zorg er wel voor dat je een goede, suikervrije aloë vera drank neemt, anders kan het averechts werken. Je gaat dan misschien te veel drinken en dan krijg je te veel suikers binnen. Of het werkt laxerend voor je darmen. Je dient dit altijd op te bouwen. ’s Ochtends een glaasje water met een kleine hoeveelheid aloë (denk aan aanleng limonade, zo maak ik het altijd klaar). Kom jij niet aan voldoende water drinken iedere dag, lees mijn blog dan over het belang van water drinken en tips om voldoende te drinken.


TIP!

Natuurlijk geef ik je graag een tip welke je het beste kunt aanschaffen. Dat is de Herbalife aloë vera drank. Ik drink altijd de aloë met mango smaakje. Heel fris en lekker. Ook ’s avonds is het heerlijk in combinatie met spa rood, doe het in een wijn / champagneglas voor een feestelijk effect.


Herbalife Aloë drank mango

  • Bevat 40% aloë vera sap afkomstig van het aloë vera blad

  • Het aloë vera blad is zorgvuldig geplukt en met de hand gefileerd om zo de hoogste puurheid te garanderen

  • De aloë gel wordt gewonnen met behulp van koude verwerking, wat de beste manier is om de hoogste kwaliteit gel te krijgen

  • Voeg Herbalife aloë siroop toe aan water om een verfrissende en verzachtende drank te krijgen die u kan stimuleren meer water te drinken en dus kan helpen bij het behalen van de benodigde vloeistofinname van 2-2,5 liter per dagAloë Max siroop

Je hebt ook nog de aloë max die bevat 97% Aloë concentraat. De werkzame stof is in de aloë max dus groter. Als je last hebt van je spijsvertering is de aloë max een overweging dus. Tevens zul je merken dat je makkelijker water drinkt op deze manier – lekker met een mango smaakje.

Deze Aloë drank bevat 97% aloë vera gel en biedt de hoogste concentratie aloë beschikbaar. Geniet van de voordelen van geconcentreerde aloë en geef je water een verfrissende, evenwichtige twist.

• Herbalife Aloë max bevat 97% gel afkomstig van het aloë vera blad en is voorzien van het kwaliteitskeurmerk van de ‘Internationale Aloëwetenschap*’ (IASC)

Een vers glaasje water met aloë vera staat speciaal voor jou klaar!


Cheers! Yes, je bent welkom. Graag even vooraf afstemmen wanneer.

Spreken we wat! Gezellig!

Hopelijk heb je weer iets bijgeleerd en vond je het leuk om van mij te horen.

Laat vooral weten in een reactie of jij al bekend bent met producten waarin deze geweldige plant een bijdrage aan levert.

Liefs Emmely

Comentarios


bottom of page