top of page

GeluksmomentenGlimlach van mijn zoontje

Een dag als vandaag….. Het is vrijdag, 20 april, de dag van de Koningsspelen, de dag van het warmterecord (29 graden!) en de dag van een aantal geluksmomenten. Dus ik dacht; tijd voor blog nummer 2. Deze keer vertel ik over de dagelijkse, maar juist ook speciale momenten in mijn leven. Je moet weten dat de vrijdagen altijd een van mijn vrije dagen zijn. Ik ontbijt dan samen met mijn zoontje Stass van 6 jaar. Ik maak hem heel blij als ik hem ’s ochtends vertel dat hij yoghurt “met van alles erin” mag. Dit vindt hij namelijk het allerlekkerste als ontbijt. Uiteraard gooi ik er dan ook van alles in zoals havermout, moerbeien, rozijntjes, lijnzaad, zonnebloempitten, granola (deze wil ik nog altijd eens een keer zelf maken, heb er een recept voor….wordt tijd). Beetje honing gaat erin en soms een lepel vanille formule 1 Herbalife. Oh zo lekker! Ik zeg: Een super start van de dag! Mijn ontbijt ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan meer van de vanille formule 1 en een kop thee erbij. Ook die van de Herbalife. Lekker en gemakkelijk want je gooit een theelepeltje poeder in een mok met afgekookt water en klaar! Een van de voordelen is dat het weinig calorieën bevat – ongeveer 6 kcal per portie. Het is een combi van groene en zwarte thee welke uit water is geëxtraheerd waardoor het beste van de thee overblijft. Je hebt de thee in verschillende smaken; perzik, framboos en citroen. En koud is deze dus ook nog eens super lekker en verfrissend.


Terug naar vandaag 😉 een dag als vandaag……Deze ochtend kon Stass een klein beetje uitslapen ivm het op school geplande Koningsdagontbijt. Doen ze goed vind ik. Het is gezellig en alle kinderen krijgen in ieder geval een gezond ontbijt.Ik las een tijd terug dat er kids zónder ontbijt naar school gaan. Kon dat amper geloven! Erg hoor! Of dat dan komt doordat men er geen tijd voor neemt of is het een financiële kwestie? In ieder geval, met de Koningsspelen krijgen alle kindjes een gezond en lekker ontbijt. Ik mocht meehelpen op de school van Stass. Was erg leuk, die kids lusten best al veel, goed om te zien!Tomaatjes, komkommer, eieren en speltrijstwafels. Géén hagelslag, daar was blijkbaar vorige keer commentaar op gekomen. Was niet gezond 😉 Alle kinderen kwamen een voor een met hun bordje naar me toe. En daar kwam Stass….Met een grote glimlach van oor tot oor keek hij me aan. Nu was het zijn beurt om zijn ontbijt te kiezen. “Mama, zó leuk dat je er bent”, fluistert hij. Smelt…. Daar doe je het voor. Dit is voor mij écht een geluksmomentje hoor. Sommige kwamen voor een gezellige 2eronde. Ja, ja er werd goed gegeten. Na een dik half uur had iedereen genoeg brandstof binnengekregen voor de sport & spellen ochtend.


Me time

Ik ging met een blij gevoel richting huis. Dat ik op mijn vrije ochtend kan doen wat ik wil. Huishouden aan de kant (of, het komt nog wel). Want deze ochtend is het zulk mooi weer, dan moét ik echt buiten zijn. Liefst de hele dag! Dat heb ik overigens ook gedaan 😊. Ben na het koningsontbijt naar huis gezoefd. Had al netjes alles klaargelegd en kon met dit warme weer eindelijk eens een hemdje aan en mijn MIIBELT gebruiken. Dat is een handige heupbelt waar echt veel in kan, alle formaten telefoons, sleutels etc. (Is trouwens ook heel makkelijk als je op vakantie bent en gaat wandelen en je geen zin hebt om je grote tas mee te zeulen! Ik heb ‘m nu voor je in de aanbieding ;-)) Even terug….ik heb mijn wielren kleding aangedaan en heerlijk gefietst in het mooie Leudal met een van de fietschickies Leudal (daarover in een volgend blog meer). Maar dat zijn dus voor mij van die geluksmomenten hè! We hebben gezellig kunnen kletsen, genoten van de omgeving en er was ook nog tijd om op het terras een kopje koffie te drinken. Ik “haat” die uitspraak “omdat- het- kan”, maar zo voelde het deze ochtend wel haha!! Sporten is voor mij belangrijk, het is een uitlaatklep op de eerste plaats. Ook hou ik echt van om in de natuur te zijn, de rust vind ik fijn maar ook het ontdekken van je (eigen) omgeving en natuurlijk….ik hoop zo fit & gezond te blijven. En op gewicht, jazeker!


Gezonde lunch

Het leuke was, de zonnige vrijdag was nog niet voorbij! Ik had nog snel boodschapjes in huis gehaald om een salade te maken. Had natuurlijk berehonger na zo’n tochtje. Stass en ik hadden de hele middag aan onszelf, altijd fijn als je weet dat niks meer perse hoeft, voelt goed (vooral in mijn hoofd). Nou, Stass aan de tosti en voor mijzelf een gezonde salade. Als je van pecannoten houdt moet je dit ook eens doen; Een klein beetje olijfolie in de koekenpan en enkele pecannoten erin gooien. De smaak die dan vrijkomt is goddelijk! Ik rooster dus altijd flink wat tegelijk voor een handje (voorraad) tussendoor. Recept van deze vrijdagmiddag salade: gemende sla, gerookte zalm, kaasje (port salud, had ik nog liggen), zongedroogde tomaatjes, komkommer, enkele pijnboompitten. Heerlijk! Kan ik ook weer zó van genieten en naar uitkijken. Geluk noem ik dat weer.

Bikini mag aan!

De rest van de middag heb ik in mijn bikini gechilld in de tuin (alleen nog wat was opgevouwen). Ook Stass heeft zich prima kunnen vermaken hier. Wat mij betreft een TOP dag! Een dag vol geluksmomenten waarin ik vaak genoeg even stilsta bij de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Vroeger dacht ik hier niet eens over na. Gíng je gewoon…. Alles vond ik toen gewoon en normaal. Ik verwacht omdat ik nu zelf moeder ben dat ik hier anders over ben gaan denken. Óf, ik word ouder en wijzer? Haha! Nu beleef ik bepaalde dingen intenser. Ik zeg: vooral houden zo!

Ik ben erg benieuwd naar jouw geluksmomenten. Laat het mij weten!
Kommentare


bottom of page